Riant wonen in een
groene omgeving

Dit was in essentie de opgave die we van de ontwikkelaar meekregen voor het te ontwerpen appartementengebouw “Villa Lierdal”.

Sloven Architectuur

De bijzondere locatie aan de rand van de dorpskern met het vrije uitzicht over het Lierdal bood bijzondere mogelijkheden om een appartementengebouw met een diversiteit aan appartementen te ontwerpen. De appartementen hebben unieke plattegronden met goed indeelbare leefruimten, de buitenruimten zijn ruim en de grote ramen geven mooi uitzicht.

Appartementengebouw “Villa Lierdal” is opgetild boven het maaiveld, zodat de appartementen op de begane grond mooie buitenruimten krijgen met ruim uitzicht en veel privacy en de er onder liggende parkeergarage heel praktisch toegankelijk is vanaf het openbare gebied. De appartementen op de eerste verdieping krijgen grote balkons. Op de tweede verdieping hebben we appartementen met mooie dakterrassen ontworpen. De twee luxe penthousen op deze verdieping hebben zelfs twee dakterrassen, zodat er altijd een mooie beschutte buitenplek is om te recreëren.

Met veel plezier heeft Sloven Architectuur uw nieuwe appartement in “Villa Lierdal” vorm gegeven.

Via een ruime entree met trap en lift is er toegang tot het atrium, waaraan alle appartementen worden ontsloten. Door vides en daklichten te maken ontstaat er een riante en luxe ruimtelijkheid. Hierdoor is het altijd aangenaam thuis komen.

In het plan is ook een tweede gebouw ontwikkeld voor de lokale woningstichting. De twee gebouwen staan geheel op zichzelf, maar met de gekozen materialen en detailleringen zijn ze wel op elkaar afgestemd en vormen ze samen een harmonisch geheel met de parkachtige omgeving. Het groen van het buitengebied wordt als het ware het gebied ingetrokken, waardoor tussen de beide gebouwen een mooie parktuin beschikbaar komt.

Paul Sloven, Sloven Architectuur

Janssen-Groesbeek Vastgoed B.V. | Privacy voorwaarden